Diverse

Cursul de coafură – păreri și experiențe proprii

Nu prea am vorbit în online despre cursul de coafură pe care l-am făcut, dar azi îi dedic un articol întreg. L-am început pe la finalul lui August 2018 și a durat până pe finalul lui Februarie 2019. M-am înscris la un impuls de moment, voiam să experimentez și zona asta. Mie îmi place să fac tot felul de coafuri, ceea ce mi-a dat și acest impuls să încerc. Primele ore de curs am fost mai tăcut, timid asta pentru că nu cunoșteam pe absolut nimeni.

Ceea ce scriu este strict din experiențele avute acolo, ce am văzut și ce am făcut. Prima dată, după ce ne-am cunoscut, a trebuit să ne comandăm fiecare o foarfecă de tuns plus 2 manechine special pentru tuns și aranjat. Primele lecții au fost despre spălat și uscat. Îmi aduc aminte că-mi era rușine să spăl pe cineva, asta pentru că nu cunoșteam persoanele…După spălat și uscat, a urmat tunsul. Partea din curs care mi-a dat mulți nervi și stres. Mie nu-mi place să tund, mai ales tunsori mai complicate cum ar fii scările, ceva cu 90 de grade…bla bla bla. Și parcă mă treceau toate stările când nu tăiam cum trebuie și ieșea ca și cum aș tunde cu un castron pe cap.

Încet, încet prindeam mișcările

Zilele treceau, în fiecare săptămână eram prezent la curs. Începeam să mă împrietensc, să socializez. Asta îmi dădea o stare de relaxare și puteam să mă concentrez și mai mult pe ceea ce trebuia să facem. După ce am trecut prin toate stilurile generale de tuns (drept, oval, scari, bob, V, scurt, etc…) am început să învățăm fel de fel de împletituri care sunt de efect. Cu panglică, în 4, răsucire, cascadă…multe feluri. Deja îmi permiteam să fac glume împreună cu colegele. Ne tutuiam, mă simțeam din ce în ce mai bine acolo. Eram în largul meu.

De la împletituri am ajuns la vopsit, un alt subiect care mi-a dat bătăi maxime de cap cu teoria culorilor. În același timp deja puteam să ne aducem modele pe care să le facem cum vor. Prieteni, familie…cine dorea. Aici la vopsit am avut și o întâmplare care m-a marcat, întâmplare care la momentul acesta este funny. Dar atunci nu prea a fost. Am avut ocazia să vopsesc pe o doamnă cu vopsea Henna. Huh…și acum îmi aduc aminte mirosul acela de ierburi stătute pe care o avea acea vopsea…plus că a rămas și pe mâinile mele câteva zile. Dar din toată această întâmplare, la acel moment am făcut haz de necaz râzând cu toții de numa numa. Am mai învățat cocurile, denumirile lor, modul în care se fac, cum se fac valurile, buclele, dar și cum să folosești placa într-un mod eficient. Profa, Angi care e super de treaba, ne spunea tot felul de trucuri. Când era de glumit glumeam de numa, dar și când trebuia să facem ceva, făceam. Mi-am adus și eu 2 modele, la vopsit și șuvițat. Mi-a ieșit super bine, cu toate că aveam emoții.

Coafura pentru examen

Ziua examenului

În ziua examenului am fost foarte relaxat, dar pe super grabă de acasă până la curs. Mi-am uitat buletinul acasă și noroc că mi-a dat o copie de la secretariatul școlii. Eram super bine dispus, pus pe glume. Nu am avut emoții pentru că eram și sunt în continuare foarte sigur pe mine, pe ceea ce știu. Examenul a decurs bine, mai bine decât credeam. La începutul cursului eram 2 băieți și restul fete, dar pe parcurs celălalt băiat a fost nevoit din motive personale să treacă într-o altă grupă. Așa se face că la examen eram doar eu băiat și restul fete. Am zis să fiu eu primul la răspunsul oral, m-am ridicat în picioare și am zis ceea ce am știut, plus că mi-a pus și întrebări suplimentare la care am făcut față cu brio, zic eu și nota care e 10. Am creat prietenii care o să rămână, inevitabil m-am obișnuit în acel loc, împreună cu restul cologelor. Oarecum îmi e în instinc să merg la curs, dar îmi tot repet în minte că acest curs s-a terminat. Iar la final am rămas cu muuuuultă informație care îmi e de folos în caz că urmez această meserie.

Am zis că scriu acest articol pentru că nu prea sunt astfel de testimoniale despre cursuri. Cel puțin eu nu am văzut, bine, nici nu am căutat excesiv.
Dacă sunteți pasionați de lumea asta a hairstyling-ului, eu recomand să încercați. Înscrieți-vă pentru că puteți să învățați lucruri faine, lucruri care o să vă ajute dacă urmați acestă meserie. Eu am fost la școala EstetikaProfesional din Oradea.
Pentru alte curiozități despre acest curs puteți lăsa întrebările mai jos la comentarii și o să vă răspund cu drag.

Link către școală –
https://www.cursuri-manichiura-coafura-cosmetica.ro/

 • 80
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  80
  Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *