Uncategorized

Prima mea vacanță departe de casă – un cumul de emoții

Muncești de dimineață până seară, multe zile pe săptămână, iar șeful te rogă să stai și la ore suplimentare. Asta e o situație în care trebuie îți ceri
Dreptul la vacanță. Ai nevoie de niște momente pentru tine, în care să lași întregul corp, dar și minţea, să se odihnească. Să îți încarci bateriile, să te distrezi, ori să îți creezi amintiri, acestea sunt lucrurile faine într-o vacanță.P

Prima mea vacanță a fost într-o tabără sportivă cu echipele de baschet, pe scurt o vacanta la mare în Neptun. Încă cu niște zile înainte de plecare eram emoționat, mă culcam greu noaptea pentru că-mi făceam planuri, cum o să mă distrez și ce o să fac pe acolo. În noaptea dinaintea plecării am fost extrem de emoționat, îmi doream să am puterea de a muta timpul la momentul plecării. După un timp, am adormit, iar dimineața m-am trezit foarte devreme, așteptând cu nerăbdare să plec. Locul plecării a fost aproape de blocul unde locuiesc, am mers pe jos până acolo. Cu o bucurie enormă!

Stând în Bihor, până la mare durează foarte mult până să ajungem, așa că am pornit ziua, pentru a ajunge următoarea zi. Și noaptea să putem dormi. Am mers cu un autocar mare, eram spre 50 de copii, de la mic până la cel mai mare, adică eu. Îmi era oarecum frică, pentru că drumul fiind lung, eu având rău de mașină, mă gândeam că o să am niște stări mai rele. Dar nu a fost așa deloc! M-am simțit foarte lejer și foarte bine pe tot drumul.

După un drum de multe ore, am ajuns la destinație. Un superb hotel din Neptun, era poziționat aproape de mare, parcă auzeam valurile care lovesc țărmul. Prima dată când am mers să vedem marea am avut un șoc, era atât de frumoasă, atât de diferită față de orice poză sau videoclip pe care l-am văzut. Simțeam briza mării care mă îmbrățișa și-mi ura bun venit, auzeam pescărușii care parcă mă salutau bucuroși, miroseam aerul pe care-l simțeam foarte curat și mă bucuram de soarele care ne ținea de cald pe tot parcursul zilei. Ne-am cazat, am avut o cameră frumoasă, simplă, îmi era de ajuns un pat în care să mă odihnesc după timpul petrecut pe plajă.

Au urmat niște zile în care m-au trecut o mulțime de stări. Bucurie, pentru că eram alături de prieteni, oameni frumoși și bine dispuși cu o energie minunată. Emoție, descopeream pe zi ce trece locuri noi. Am vizitat Delfinariul, Acvariul și Cazinoul din Constanța. Începeam să mă împrietenesc cu oamenii noi, să leg prietenii cu unii copii. Uimire, pentru că ceea ce am văzut eu în poze nu se compară deloc cu ceea ce era la fața locului. Marea din realitate era mai impunătoare, mai rece și cu o personalitate foarte puternică.

Prima intrare în Marea Neagră a fost o senzație pe care rar o am, nu e ca și cum ai merge la ștrand. E cu totul diferit, simți valurile care te lovesc nepăsătoare, parcă te-ar provoca la luptă. Simți nisipul fin în care îți îngropi picioarele atunci când calci pe el. și scoicile, care creează un tablou natural și-ți atrag atenția de la tot.

Într-o dimineață, foarte devreme cu toate că eram obosiți, am mers pe plajă să vedem apusul. Îl pot descrie ca: spectacolul naturii. Atunci am văzut cu adevărat măreția soarelui, îl vedeam ca pe o persoană care se trezește și odată cu ea, toată lumea.

Din primele zile, nasul meu era roșu ca al unui clown, eram prea grăbit să intru în mare, încât uitam să mă dau cu protecție solară. Fiind o tabără sportivă, am avut diferite competiții sportive. Diverse trasee, fotbal sau volei au fost numai câteva dintre ele. După scor, primeam cupe sau medalii. Petrecând o mare parte din zi pe plajă sau pe drumuri la diferite atracții turistice, eram frânt de oboseală când ajungeam în camera de hotel și tot ce-mi trebuia era să dorm, un somn lung în care să mă încarc cu energie pentru următoarea zi. Și acum îmi aduc bine aminte cum îmi era părul după ce ieșeam din mare, foarte aspru și cu multă personalitate… la fel ca Marea Neagră. Asta până ce-l spălam zilnic la duș.

Noaptea erau momente în care auzeam trenul șuierând pe lângă hotel, marea cu valurile ei și aerul rece intrând prin sita deasă de la geam. Tabloul perfect pentru o vacanță de vis.

După aproape o săptămână petrecută la maxim, bronzat, odihnit, cu magneți și amintiri cumpărate, a venit momentul să ne facem bagajele pentru a ne întoarce acasă. La plecare mi-am spus că vreau să revin acolo pentru că atât oamenii care sunt foarte primitori, cât și întregul tablou mi-au dat o stare de relaxare și mi-au încărcat bateriile pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Christian Tour susține Dreptul la vacanță și vă propune o mulțime de oferte turistice atât în țară, cât și înafara ei, pentru orice tip sau segment de clientelă. Haide! Alege și tu: vacanta cu Christian Tour

 • 20
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  20
  Shares

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *