Fashion

Formele corpului la bărbați – Triunghi invers

Al treilea articol despre formele corpului aduce în discuție triunghiul invers. Până la forma în sine, mi se pare că am pronunțat atât de mult zilele acestea cuvintele: „formele corpului”. Și nu vreau să stresez pe nimeni, dar chiar îmi doresc să ofer aceste informații utile. Informații care sunt verificate de o persoană avizată. Dar să ne întoarcem la subiect, azi este despre triunghiul invers.

Descriere:

La această formă corporală pieptul și umerii sunt mai lați, mai proeminenți. În comparație cu talia și șoldurile, unde pe cum coborâm cu privirea se îngustează. Această formă se regăsește adeseori la sportivi pentru că mușchii din partea superioară se dezvoltă mai proeminent.

Sfaturi:

Având acest dezechilibru (nu e ceva groaznic), adică diferența asta mare între partea inferioară și ce superioară. Cu ajutorul hainelor încercăm să echilibrăm balanță și să creăm o imagine frumoasă ochiului. Până la haine, această formă a corpului se mai poate corecta și prin sport. Dar eu vă spun din punct de vedere stilistic. Încercați să vă marcați talia și să atrageți atenția în partea inferioară a corpului.

Recomandări pro:

Pentru a evidenția partea inferioară, purtați pantaloni cu buzunare, curele în culori puternice, cu niște catarame evidente. Alegeți tricouri sau bluze cu decolteu în V pentru că acesta micșorează optic. Mai exact îți duce privirea în jos spre parte inferioară a corpului. Pantalonii în culori frumoase, cu print-uri evidente sau modele interesante sunt niște opțiuni foarte bune. Gecile sau jachetele să fie cu buzunare în zona stomacului pentru că așa dă un plus de mărime în zona abdomenului. Costumele mai ales din magazinele acestea de mass market precum Zara, H&M, PullandBear…etc, nu sunt tocmai croite după această formă a corpului, dacă ceva vă strânge sau nu este în tocmai pentru corpul vostru, dar totuși vă place acel costum, puteți să-l ajustați la croitor.

Recomandări contra:

Aveți grijă să nu încărcați zona superioră și să disproporționați și mai tare vizual. Fularele, eșarfele să nu atragă mai tare atenția decât hainele din partea inferioară. Dungile să nu fie orizontale în partea pieptului și verticale în partea abdomenului. Ci fix invers, verticale pe piept și orizontale pe abdomen. Jachetel cu epoleți sau umeri largi, ridicați nu i-aș recomanda pentru că mărește și mai multe volumul umerilor. În acelși timp evită pantaloni slim, asta pentru că fiind lat în parte superioară, dacă poți acest timp de pantaloni, nu faci decât să conturezi și mai tare imaginea de triunghi invers.

Pe final, cum v-am obișnuit vă las niște persoane publice care au acestă formă a corpului și anume:

Usain Bolt și Jason Statham

Dacă nu ai timp sau chef să citești tot ceea ce am scris îți las aici o poză cu informațiile principale din articol.

 • 9
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  9
  Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *