Uncategorized

Eveniment caritabil – cu și despre câini

Fiind un oraș mai mic, nu sunt foarte mult evenimente. Dar și când sunt, încerc să particip pentru că-mi place să încerc lucruri noi. Acest eveniment despre care vă scriu azi a fost unul foarte fain cu atmosferă relaxată și multă voie bună sub un soare care parcă avea grijă să ne țină de cald.

În acest oraș este o asociație înființată de către 2 oameni, soț și soție, care prin puterile proprii au reușit să adune la adăpost aproape 200 de câini. Dar cum acest lucru necesită și investiții financiare, se organizează evenimente caritabile, întâlniri sau strângeri de fonduri. Se vedea că cei doi fac asta din iubire și compasiune pentru animale, nu așteaptă absolut nimic în schimb…decât ca animalele lor să fie bine și în siguranță. Ceva nobil, mai ales în zilele acestea când mulți fac multe dintre lucruri doar pentru avantaje, bonusuri sau bani. Pe lângă cei aproape 200 de câini, mai și două oi și trei miei pe care i-au salvat ca să nu fie tăiați.

Înainte cu o zi de eveniment am mers cu niște prieteni la adăpost pentru că trebuia să încărcăm niște cuști pe bucăți pe care să le montăm la locul unde se ținea evenimentul. Când am ajuns acolo, o mulțime de câini de la mic la mare dădeau din codițe, lătrau și se bucurau că noi oameni le calcă pragul caselor lor. Câini foarte bine îngrijiți, curați, dar și într-o stare de sănătate foarte bună, săreau de colo colo, așteptau să-i mângâi și să petrec timpul cu ei. După ce am încărcat cuștile într-o mașină specială, am mers la locul evenimentului pentru a monta casuțele. După ceva timp și muncă depusă am reușit împreună să montăm cuștile.

În ziua evenimentului pe la ora 9 și ceva am ajuns acolo. Încet încet au fost aduși câinii pe 3 categorii. Câinii cei mai mici, adică puișorii, câinii mai mari și câinii de talie mare. Și după vreo 1-2 ore, în centrul orașului se auzeau câinii cum latră de bucurie, câini își doreau ca cineva să-i poate adopta. Am petrecut câteva ore alături de aceste animăluțe extrem de drăgălașe. A venit multă lume, în special copii care se bucurau alături de câini. Se jucau, îi mângâiau și parcă legau niște legături telepatice de prietenie. După un timp, am început să facem contracte de adopție, semn că oamenii își doreau să aibă măcar un câine alături de ei. Pe lângă adopții am fost surprins să văd că s-au donat mulți saci cu mâncare pentru câini, dar și donații financiare. M-am bucurat să văd că oamenii percep așa de bine un astfel de eveniment…și mai ales că empatizeză cu aceste animăluțe.

După câteva ore, după ce multă lume a fost la acest eveniment, am început să strângem și să ducem animăluțele rămase înapoi în adăpost. Eram cu toții bucuroși că am reușit să găsim noi adăposturi, că s-a strâns mâncare pentru câini și că ajutorul financiar dat este foarte bun pentru a susține această asociație numită INNOCENTE.

Dacă doirți să ajutați acest adăpost, această asociație puteți trimite mesaj celor care se ocupă de câini: click aici sau click aici.

 • 116
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  116
  Shares

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *