Fashion

H&M – colecție conștientă pentru planetă

Văd că acest val al sustenabilității, al reciclării și al conștiinței că planeta are niște resurse limitate, prinde din ce în ce mai tare și în România. Asta mă bucură din multe motive, dar principalul fiind că reciclând acum…facem un bine pentru viitor. Personal nu pot spune că reciclez 100% sau că nu cupăr lucruri care conțin plastic…este imposibil. Majoritatea lucrurilor din comerț au plastic. Pentru cei care nu sunt informați despre această mare mișcare a sustenabilității sau a lucrurile care se întâmplă pe acestă planetă, vă recomand documentarele de pe @Netflix. Sau site-uri care vă oferă niște super informații…și care vorbesc exact la subiect despre asta.

Poate că ați auzit acum sau în trecut că unele case de modă sau unele brand-uri în momentul în care rămâneau cu haine pe stoc, în loc să le vândă la reducere, preferau să le ardă. Așa nu „își stricau” imaginea vânzând haine ieftine. Asta m-a îngrozit foarte tare, adică sunt oameni pe planeta asta care poate au doar o bluză și o pereche de pantaloni, iar unii ard haine. Pe bune?

Ceea ce brand-ul H&M face este de a ajunge ca până în anul 2030 să folosească doar materiale reciclate sau alte lucruri sustenabile. Au început de niște ani cu așa numita campanie „H&M conscious” (H&M conștient). Mai exact o campanie în care hainele să fie croite din materiale sustenabile. Din cât mai mult bumbac, tencel sau poliester recliclat.
Anul acesta colecția are o paletă de tonuri pământii, roz, roșu și alb. Imprimeurile florale, tonurile pământii pentru colecția de primăvara lui 2019 sunt o completare perfectă a detaliilor atât feminine cât și masculine. Pe parcursul lunii aprilie, în magazinele H&M se pot dona haine din garderoba voastră. Din ele se fac noi haine, așa realizându-se sustenabilitatea. Așa că voi, dacă aveți haine pe care nu le mai purtați…puteți să le donați în locurile special amenajate din magazinele H&M din țară cât și dinafară.

Colecția în sine

Uitându-mă pe site-ul H&M am văzut noile haine din acestă colecție. Hainele sunt atât de frumoase și în ton cu anotimpul. Dar și cu vremea care pare a fi din ce în ce mai bună. Rochii vaporoase, panglici din poliester reciclat, pli-uri, volane. Detalii super feminine, iar culorile sunt absolut minunate.

Cei care vor să achiziționeze aceste produse o pot face fizic în Băneasa Shopping City sau online din data de 11 aprilie.

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

60 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *