Uncategorized

Dream trip – #Berlin2019

Vacanța asta o aveam în minte de ceva timp, doar că încercam să-mi coordonez toate lucrurile încât să pot merge. Înaintea plecării au fost niște zile mai stresante, asta pentru că trebuia să rezolv multe chestii, printre care să-mi fac un card de debit nou, pentru că nu-l găsisem pe cel vechi. Am mers din Oradea până în Budapesta cu autocarul, firma este @Flixbus. Iar din Budapesta am avut avion spre Berlin. Zborul a fost liniștit fără turbulențe. Dar a avut o pățanie la aeroportul din Berlin, că am trecut din greșală pe lângă bagajele de cală…si pe urmă nu m-au mai lăsat să intru să-l iau, până ce am mers la lost and found. Am ajuns de dimineață în Berlin și așa numai bine că am reușit să vizitez câte ceva și atunci.

În prima zi am avut neplăcerea sau plăcerea de a mă pierde pe străzi, internetul și-a dat drumul abia spre seară. Dar așa măcar am mers la întâmplare pe străzi, am văzut clădiri frumoase și într-un final cu ajutorul unei persoane de acolo am reușit să ajung unde voiam. Spre seară am mers într-un parc enorm, unde am citit, m-am relaxat și am privit apa, copaci, toată natura care mă înconjura. Ca mai apoi să mă întâlnesc cu un prieten și un amic de a lui și să mergem cu mașina într-un oraș istoric de lângă Berlin.

Am plecat de acasă cu niște locuri pe care voiam să le văd și să fac poze neapărat, dar cum „socoteala e acasă, nu se potrivește cu cea din târg”, nu am ajuns la toate locațiile. Asta și pentru că pe parcurs am descoperit altele mai interesante, poate. Mi-am propus să fac niște poze interesante, zic eu. Unele dintre poze sunt făcute de către mama, iar altele chiar de către mine. Cu ajutorul funcției Wi-fi a camerei, care îmi permite să am pe telefon camera propriu zisă.

Oamenii

Am avut plăcerea, marea plăcere de a observa din nou o civilizație foarte primitoare. Un popor care se vede de la distanță că este mult mai avansat, nu zic asta pentru că fac o comparați între noi și ei, dar acolo parcă ești altfel văzut și primit. Mă refer aici mai ales la înfățișarea pe care o ai, hainele pe care le porți. Acolo fiecare se îmbracă absolut cum îi place, societatea nu condamnă alegerile nimănui, ba chiar din contră promovează libera exprimare.

Am văzut niște oameni cu niște outfit-uri care emanau pur și simplu starea de Cool, aici în România erau batjocoriți și bărfiți de majoritatea de pe stradă. Dar acolo, au trecut pur și simplu prin mulțime, iar nimeni nu le-a avut treaba. Iar asta este doar o chestie faină la ei. Am mai obesrvat că ei nu sunt așa stresați, au zâmbetul pe buze. Parcă încearcă să fie pozitivi mereu, parcă pozitvitatea asta a lor e o armă împotriva stării de supărare.

Am vizitat câteva muzee, printre care cel de Istorie, de Istorie Naturală, de Iluzii și de Magie. Cea mai mare Grădină Zoologică din Europa pe care am vizitat-o nu m-a impresionat, mai mult îmi place cealaltă din Berlin. Am revizitat monumentul Holocaustului, asta pentru că acel loc este chiar foarte interesant, cu o poveste foarte captivantă, dar și tristă…

Este un oraș foarte activ, un oraș în care mereu sunt oameni pe stradă, sunt o enormitate de atracții turistice, chiar și străzile sau arhitectura clădirilor te duce parcă într-o altă lume. Dacă aveți ocazia de a merge în Berlin, profitați pentru că aveți de ce!


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

36 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *