Viață

De la „vechiul eu” – către „noul eu”

„A fi tu însuţi într-o lume care caută în mod constant să te facă altcineva, este cea mai mare realizare.” – Ralph Waldo Emerson

Zilele trecute am avut acel „coming out” pe care l-am postat pe rețelele sociale. Acum a venit momentul să fac asta și aici în casa mea și anume, acest blog.

Când eram mic, plăpând și cu multe gânduri…printre toate lucrurile care se schimbau în mintea mea, mi-au apărut niște gânduri care îmi atrăgeau atenția. Dar cum eram mic, nu am dat foarte multă atenție… Cu timpul aceste gânduri se intensificau. Începeam să simt ceva, ceva pentru cineva. În paralel cu asta aproape toți copiii de vârsta mea își băteau joc de mine pentru că nu eram ca ei. Asta a făcut să mă închid și să mă auto păcălesc. Anii au trecut, bătaia de joc se potolise, dar în continuare mai erau mici împunsături din partea unora. Crescând, am început să dau importanță sentimentelor, dar am avut surpriză să realizez faptul că nu simt ceva pentru fete, ci pentru băieți.

În acel moment mi-am impus o barieră, eu am numit-o „bariera religiei”. Asta pentru că eram învățat, crescut cu faptul că Dumnezeu pedepsește homosexuali și pe toți care nu ascultă de regulile impuse de El. Așa a urmat o perioadă în care, obligat de mine, am început să mă mint. Să mă forțez să vorbesc cu fetele, să mă forțez să simt ceva pentru ele, să încerc să-mi scot din minte ideea că eu aș putea avea o relație cu un băiat. Iar după o perioadă, după multe rateuri în a încerca să simt ceva pentru fete…într-o zi am stat și m-am gândit mai bine: „Dumnezeu este Iubire”. Iar dacă Dumnezeu m-a dat așa, așa voi fi!

Processed with VSCO with a4 preset

Am ajuns la o comcluzie: „Hai să încerc și așa” – asta a fost ideea începerii unei vieți faine.

Am început să mă documentez, să citesc cărți, să mă uit la video-uri, să ascult interviuri, să vorbesc cu oameni, toate acestea le-am făcut despre subiectul: homosexualitate. Voiam să aud cât mai multe păreri, cât mai multe vorbe care poate să mă influențeze să fac pasul cel mare sau care să mă facă să mă înțeleg mai bine. După toate acestea, am acumulat enorm de multă informație…și am avut nevoie de o perioadă în care să rememorez și să toc fiecare gând pentru a putea rumega tot ceea ce am acumulat. La scurt timp am început să merg la psiholog, am simțit că am nevoie să discut cu cineva care este 100% prezent și care m-ar putea face să mă înțeleg.

Așa că după toate acestea, mi-am dat seama clar: SUNT HOMOSEXUAL și mă simt bine. A fost ciudat la început, dar am simțit o eliberare, ceva ce mă bucură și acum. Acest punct l-am numit: ACCEPTARE.

Înainte de acest punct eram tot eu, doar că aveam multe necunoscute. Dar iată-mă după acest punct mult mai bine, parcă iluminat de o putere a iubirii și a acceptării. Pe parcurs, după ce începeam să mă obișnuiesc cu noua mea gândire mi-am dat seama că sunt bine, că am o viața frumoasă, că am sănătate, că arat bine, că sunt entuziasmat.

Am mai avut un pas major peste care să trec. Bine, m-am acceptat sunt ok…dar cei din jur? Prietenii, familia…cunoscuții? Cum să le spun? Simplu, direct! Am încercat să nu fac tam-tam din asta și să le spun cât de direct am putut. Am avut plăcuta surpriză să primesc multe aprecieri pentru curaj, să fiu felicitat. Nu mă așteptam să fiu negat de prieteni, dar acceptarea lor directă m-a bucurat și mirat în același timp. Mamei i-a fost ușor să accepte pentru că bănuia deja ceva și mi-a zis că mă susține!

În prezent sunt fericit, împlinit și acceptat. Mă consider un om la fel ca oricare altul. Indiferent de religie, culoare, orientare sexuală, fizic, stare socială, stare materială sau orice altceva suntem oameni! Suntem niște ambalaje, iar sufletul este cel care dictează! Fac activități normale, ies în oraș fără o frică de a se lua cineva de mine, merg la petreceri, am hobby-uri, interacționez cu oameni noi, fac sport și mă implic în tot felul de activități.

Am o relație cu un băiat minunat, un suflet ce-mi face bine!

În final…dacă ai necunoscute în viața ta, dacă ai anumite lucruri care îți sunt greu de acceptat…cere ajutor. Cerând ajutor devii mai puternic.
Sunt o mulțime de surse de unde te poți informa despre orice subiect, oameni cu care poți vorbi și activități pe care le poți face! Nu uita…iubirea este iubire. Dacă simți ceva nu nega, descoperă de unde și de ce simți asta!
Acceptă-te și o să fi acceptat!

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

12 Comments

 • Eva Anca

  Emoționant! Ești un băiat extraordinar și sunt onorată să te pot numi prieten. Te admir pentru tot ce ai făcut și pentru persoana care ai devenit! Mă bucur că ai parte de susținere și îți doresc să ai o relație fericită!

 • Iulia M

  Felicitări pentru curaj, pentru ca te accepți, pentru ca nu îți pasa de ce ar putea spune lumea. Cel mai important lucru este sa fii tu fericit și împlinit! Îți doresc mult succes în tot ceea ce faci și o viata fericita!

  • Cristian

   Mulțumesc frumos! Important este să fiu bine eu cu mine, să mă accept eu pe mine! Restul vine de la sine 🙂

 • Blogdiscutabil

  Felicitări! Am fost educați asa, limitat. În România exista o mentalitate învechita care nu agreează decât raporturile heterosexuale. Și un fel de ura mocnita și prejudecăți legate de cei care sunt altfel. Ca să accepți, ai nevoie de deschidere, cunoaștere, educație. Felicitări pentru curajul de a declara public.

  • Cristian

   Mulțumesc frumos!! Deschiderea asta începe să-și facă prezența din ce în ce mai mult, deci…totul spre bine.

 • Illusion

  Felicitări pentru sinceritate, asumare și curaj (da, curaj, pentru că societatea noastră e încă îngrădită de preconcepții). Nimeni nu poate și nu trebuie pe cine / cum să iubești!

  • Cristian

   Mulțumesc frumos! Atâta timp cât nimeni nu este afectat, fiecare are dreptul să iubească pe cine dorește.

 • Emil Calinescu

  Eu am alta curiozitate. Nu sunt intolerant, te felicit pt alegerea facuta, de a recunoaste ceea ce esti, deci nu o spun un ton de repros.

  Sunt, insa, curios cum reactionezi tu cand dai de intoleranti. Pot fi intoleranti agresivi, care urasc homosexualii, ori intoleranti mai pasnici, poate chiar intelectuali.

  De pila, anul trecut in octombrie, cu ocazia referendumului CpF, am cunoscut o gramada de persoane, altfel pasnice, tolerante, unele chiar cu prieteni gay, care s-au dus sa voteze DA. Unii dintre ei intelectuali pe bune.

  Tu cum te pozitionezi fata de EI? Nu cumva faptul ca toti au reactionat pozitiv este un efect al faptului ca te-ai inconjurat de oameni toleranti? Ca in bula ta oamenii sunt toleranti?

  Da, ma bucur ca familia (mama ta, ca doar despre ea ne-ai spus) te-a acceptat, spunand chiar ca te suspecta de ceva timp. E un lucru imbucurator. Legat de ceilalti, de prieteni, s-ar putea ca tu, de ceva timp, sa-i fi exclus pe intoleranti. Nu ca ar fi neaparat un lucru rau ca ai facut asta.

  • Cristian

   Mă bucură comentariul tău pentru că prin răspunsul pe care o să-l dau am să acopăr încă o parte din acest articol.
   Eu nu m-am înconjurat neapărat de oameni toleranți, adică eu nu știam cum o să reacționeze când o să afle despre mine, a fost ceva imprevizibil.
   Dar am avut și am noroc să observ o deschidere enorm de mare spre acest subiect, nu neapărat că fac parte din LGBTQ, dar și-au dat seama că atâta timp cât nu-i afectează, nu are sens și rost să acționeze împotrivă. Nu am neapărat o bulă cu oameni toleranți, sunt dispus să stau de vorbă cu oricine…iar dacă cineva care nu este de acord cu homosexualii, mă întreabă ceva, sunt dispus să-i răspund. Nu exclud pe nimeni din cercul meu de prieteni sau de cunoștințe atâta timp cât nu se trec peste anumite lucruri de bun simț cum ar fi sinceritate, ajutor, comunicare, umor, pozitivism…lucruri esențiale pentru mine ca să am o relație de prietenie cu cineva.
   Cred cu tărie că am avut și am în continuare noroc! Adică să-ți dau un exemplu: un băiat cam de o vârstă cu mine care în copilărie m-a jignit și batjocorit enorm…zilele trecute mi-a scris: să vă iubiți! Lasă părerile!
   E un mesaj care mă uimește în continuare, dar care-mi transmite faptul că suntem în continuă dezvoltare intelectuală…ceea ce mi se pare un lucru benefic pentru noi toți.

   Sper să-ți fi răspuns în totalitate, dacă nu, poți să-mi mai adresezi curiozitățile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *