Fashion

Cum cos eu cu mult spor?

De când sunt mic parcă am avut o latură artistică, dar nu o latură foarte bine conturată. Mi-a plăcut și-mi place să încerc multe lucruri, nu se știe niciodată de unde iese iepurele. Am început de copil să cos, făceam rochițe pentru păpuși, îmi făceam și mie diferite haine…desigur de purtat prin casă. Cu timpul am început să-mi personalizez hainele, iar acum am învățat anumite lucruri despre broderie.

Am pus în practică și am văzut că ceea ce am realizat a plăcut oamenilor. Dar cu timpul am tot fost întrebat cum reușesc să fac asta. Iar acum vin cu magicul răspuns în acest articol.

Hainele pe care le personalizez sunt cumpărate cam toate din magazine second-hand. Merg des și-mi place să cotrobăi. Iar ațele le cumpăr dintr-un magazin din Oradea unde sunt foarte ieftine și foarte bune. Ghergheful, adică acele rame de lemn, sunt cumpărate tot din Oradea de la un magazin cu lucruri pentru cusut, brodat…etc. Avem nevoie de un tricou sau orice haină pe care vreți să o personalizați, ațe, ace, gherghef, multă răbdare, dar și multă inspirație.

Modelele sunt inpirate de pe diverse site-uri sau le am eu pur și simplu în minte. Principalul site de unde mă inspir este Pinterest, sunt o grămadă de idei acolo. Caut cu spor modelul, îmi place să fie ceva diferit, ceva ce să stârnească curiozitatea. Lână acel model mai adaug ceva text pentru a completa ideea pe care vreau să o transmit. Salvez imaginile pe care mi le doresc să le cos, iar în Photoshop creez schița pentru întregul model.

După ce schița e gata, pun tricolul pe ecranul laptop-ului, cu mare grijă. Apoi cu orice pix trasez linii după modelul schiței, așa imprimându-se pe tricou ceea ce vreau să cos. După ce am tras conturul pe tricou cu pixul, urmează să așez cu grijă tricoul în gherghef. Poziționez la mijloc cam ceea ce vreau să cos.

Și încep să cos după liniile trase. În acelși timp mă ui la ceva serial pentru a nu mă plictisi. Și tot așa, cos, cos, cos… La un moment dat, schimb culorile ațelor pentru a mai adăuga stropi de culoare. Sunt momente în care trebuie să schimb poziția tricoului în gherghef pentru ca ceea ce vreau să cos să fie pe centru sau mai sunt momente în care trebuie să mai trag de marginile tricoului pentru ca materialul tricoului să fie bine întins. Simplu, mă iau direct după modelul trasat cu pixul! Cerneala pixului dispare atunci când tricoul e spălat.

La final fac poze pentru că vreau să-mi public munca! Sper că v-am răspuns la această curiozitate, iar dacă mai aveți și alte curiozități…nu ezitați să mă întrebați!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *